Mummon syntymäpäiville ajattelin tehdä elämäni ensimmäisen voileipäkakun ja luulin että se vaatisi enemmän vaivaa ja tuskaa mitä oikeasti vaatikaan.
Kakku maistui kaikille ja loppui oikeastaan suoraansanottuna keskenkin. Ensi kerralla sitten isommalla ohjeella.

Ohje

12 kpl  Reilu - paahtoleipää
2 dl Lihalientä kostutukseen

Täyte
n. 450g Lämmin- tai kylmäsavulohta
1,5rkl Sitruunan mehua
1 nippu Tilliä
150g / 1 prk Ranskankermaa
200g Ruohosipulituorejuustoa
½ tuubi Felix majoneesia
3 Kananmunaa keitettynä
musta - ja sitruunapippuria

Kuorrutus
200g Maustamatonta tuorejuustoa
2dl Kuohukermaa
½ tuubi (loput) Majoneesista
1pss Juustoraastetta (Emmental)

Koristelu
Tilliä
Graavilohta
Sitruunaa 

  • Keitä kananmunat koviksi ja murskaa ne esim haarukalla.
  • Lisää joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, puolet majoneesituubista, sitruuna sekä pippurit. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää viimeiseksi hienonnettu tilli sekä lämminsavulohi pieninä paloina ja sekoita
  • Levitä leipäviipaleet pöydälle ja kostuta ne lihaliemellä toiseltapuolen. 
  • Laita tarjoiluvadille tiiiviisti kolme paahtoleipäpalaa peräkkäin ja levitä 1/3 täytteestä niiden päälle tasaisesti.
  • Lado täytteen päälle uudet 3 leipää ja toista sama niin että viimeisien paahtoleipien päälle EI enää tule täytettä. Ne siis jäävät kanneksi
  • Peitä kakku kelmulla tiiviisti ja laita kelmun päälle vielä kevyt paino, kuten leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

    Kuorrutus
  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, ja loput majoneesituubista. Lopeta vatkaus kun seos on tasaista.
  • Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita seos lusikalla loppuun
  • Levitä massaa kakun päälle niin että kakku peittyy
  • Koristele maun mukaan